Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordin missar VM

Annons

Skadeproblemen blir allt större för Thomas Dennerby och damlandslaget inför VM i Kina.

Dagen före VM-uttagningen tvingades Malmös Frida Nordin lämna återbud.

Truppen till dam-VM presenteras på tisdagen i Stockholm. Men på måndagen tvingades Thomas Dennerby stryka ett namn från sin trupp. Malmöspelaren Frida Nordin drabbades av en muskelbristning i samband med söndagens allsvenska hemmamatch mot Falköping och måndagens undersökning visade att skadan var lika allvarlig som befarat.

Nordin är inte kanske ett namn för en startelva i VM, men är ändå ett tungt avbräck för Dennerby. Hon har varit med i åtta av nio landskamper i år där hon framförallt använts som inhoppare, såväl på mittfältet som i anfallet.

Sedan tidigare är också Nordins lagkamrat i Malmö, målvakten Caroline Jönsson, och Linköpings anfallare Josefine Öqvist borta från VM-spel.

Däremot räknar Dennerby nu med Hanna Ljungberg som förväntas att göra comeback i samband med onsdagens cupfinal mellan Umeå och AIK. Den 30 namn stora truppen ska till på tisdagen att ha minskats ned till 21 namn varav tre målvakter.

TT: Blir det några överraskningar i truppen?

Ett inte helt för osannolikt tips är att varken Kristin Bengtsson eller Jane Törnqvist kommer att ropas upp på tisdagen, båda två veteraner som varit borta från landslaget och tagits med av säkerhetsskäl i den första truppen. Bland de fyra målvakterna lär Örebros Kristin Hammarström få kliva av. I kategorin mittfältare/anfallare är Sunnanås Maria Nordbrant och Djurgårdens Linda Forsberg två spelare som förmodligen inte klarar gallringen.

TT

Mer läsning

Annons