Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordens största quiltutställning

För sjunde året i rad har nu Ovansiljans quiltförening anordnat utställning i Mora, i år med föreningar från hela Norden.

I Unihoc Arena har man under en vecka kunnat beskåda 458 stycken quiltade verk. Nytt för utställningen i år är att man även har bjudit in föreningar från resten av Norden, berättar Rolf Melin.

– Det är nordens största utställning i sitt slag. Vanligt folk förstår nog inte hur stort det här är, vi har haft besökare som åkt ända från Danmark bara för att få inspiration här.

Det är quiltare från sex olika föreningar i Norden som har ställt ut sina verk. Rolf Melin berättar att man med hjälp av vilka färger det är på lapptäckena kan se varifrån de kommer.

– Längre söderut använder man mer klara färger och här håller vi oss till jordnära nyanser.

Rolf Melin uppskattar antalet besökare på årets utställning till runt 2500 stycken. Tre av de som betraktade verken under fredagen var Agneta Rönnbeck från Luleå, Irene Haltine från Mora och Gertzie Nilsson från Säter. De quiltar inte själva men tror sig kunna bli inspirerade av de olika verken.

– Man blir ju lite sugen på att börja, men det får nog bli när man bli pensionär i så fall, säger Agneta Rönnbeck.