Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noonis tuffa väg tillbaka

Annons

2004 var hon Sverigeetta och landets stora framtidshopp i tennis.

I dag ligger hon runt 500 på världsrankingen efter ett års långt skadehelvete.

Hanna Noonis tuffa väg tillbaka har bara börjat.

För tre år sedan var Hanna Nooni nära att chocka en hel tennisvärlden när hon pressade världsspelaren Alicia Molik i Nordic Light Opens första omgång. Australiskan vann matchen efter stora besvär _ och så småningom hela turneringen.

De flesta var dock överens om att den då 20-årige svenskan hade en stor framtid framför sig.

Så har det inte riktigt blivit, åtminstone inte ännu.

På måndagen var Nooni tillbaka i turneringen efter närmare ett år fyllt av skadeproblem. I juli förra sommaren opererades hon för en handledsskada och det är först nu som hon känner sig något så när skadefri.

Trots en bra insats förlorade hon i första omgången mot ryskan Vera Dushevina, rankad 66 i världen, efter en tuff tresetare (2_6, 6_4, 1_6).

Stundtals visade dock 23-åringen från Örebro varför hon och inte jämnåriga Sofia Arvidsson länge sågs som svensk tennis stora framtidshopp.

Men medan Arvidsson som bäst var 31:a på världsrankingen förra året tappade Nooni flera hundra placeringar på rankinglistan i samband med skadan.

Vägen tillbaka till den spelare hon en gång var har samtidigt visat sig svårare än hon kunde ana.

TT: Var hade du stått i dag om du inte varit skadad?

I dag är Hanna Nooni rankad 554 i världen och tvingas kvala till de flesta turneringar. Hon är dock fast besluten om att ta sig tillbaka till den stora scenen igen.

TT

Mer läsning

Annons