Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Winnerbäck gör ny skiva utan Hovet

/
  • Lars Winnerbäck spelar in en ny skiva utan sitt kompband Hovet. Det är inte första gången det händer, och inga dörrar är stängda för ett framtida samarbete.

Annons

En av Sveriges största artister kommer med en ny platta, men Lars Winnerbäck gör det utan sitt ordinarie kompband Hovet. Det är inte första gången Lars Winnerbäck och Hovet går skilda vägar. 2004 gav Winnerbäck ut "Vatten under broarna" utan Hovet.

Samma år gjorde Hovet en egen skiva, "Hovet 2004", som dock inte blev någon större succé. 2005 återförenades de och spelade in EP:n "Stort liv".

Nu är det dags igen. Lars Winnerbäck ska spela in en ny skiva. Och Hovet ska inte vara med.

- Vi har ju spelat så himla mycket ihop och det känns ganska bra för alla att han byter band. Det är bra att göra lite annat och få lite ny input. Vi kanske ses igen. Så det är inga hard feelings, säger Idde Schultz, som spelar gitarr och sjunger i Hovet.

Men det är ingen permanent skilsmässa, säger Idde Schultz. Mer en paus på obestämd framtid.

- Ja, det är så vi har sagt. Men sen vet man ju aldrig hur det blir. På "Vatten under broarna" hade han ju också ett annat band. Det är inget konstigt med det.

- Vi ses ju fortfarande och är vänner. Vi kommer att spela ihop någon gång.

Lars Winnerbäcks skivbolag bekräftar att den nya plattan kommer "senare i höst", men hur den ska låta eller vad den kommer att heta är ännu oklart. Källor i skivbolagsbranschen uppger att det rör sig om en folkmusikplatta. Men vare sig Idde Schultz eller Lars Winnerbäcks skivbolag kan bekräfta det.

TT Spektra

Kalle Dixelius

Mer läsning

Annons