Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiehe till mångkulturell festival i Borlänge

Annons

Festivalen heter Spårfestivalen och syftet med den är att sätta fokus på frågor som rör demokrati, diskriminering och integration. Till den är alla välkomna och förutom debatter, föreläsningar och utställningar får man också under dagarna två, 10-11 september, lyssna till artister som Mikael Wiehe, Latin Kings och Mimikry. Det är helt kostnadsfritt.

- Vi har ett flertal medarrangörer, bland andra ett flertal fackförbund, som gör det möjligt att ha gratis entré. Det är vi givetvis mycket tacksamma över, säger Guildo Barlari vid ABF Dalarna.

Han menar att det finns ett uppdämt behov av den här typen av mångkulturella mötesplatser.

- Absolut. Vi kan i dag se hur en rad odemokratiska organisationer växer sig starka här i länet och det är något vi vill motverka. Vi vill ju att Dalarna ska vara en trevlig plats att leva i.

Festivalen är självklart öppen för alla, oavsett religion, hudfärg eller ålder. En grundregel är dock att den ska vara drogfri.

- Därför har vi sagt att alla vuxna ska blåsa i alkoholmätaren för att få komma in. Detta av respekt mot ungdomarna som alltid gör det vid discokvällarna på Cozmoz.

Tanken är också att festvalen ska bli en återkommande tradition vid Cozmoz.

- Absolut. Målsättningen är att festivalen ska fortsätta in i framtiden, avslutar Guildo Barlari.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons