Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Whyte Seeds - värda att vänta på

Annons

Göteborgsbandet Whyte Seeds var i stan i lördags och lirade. De få som hade letat sig till Wasabryggeriet belönades med en riktigt bra spelning.

Peace and love-föreningen fixade festen och de hade förlitat sig på word of mouth för att locka folk. Tyvärr lyckades inte den taktiken riktigt. Det var väldigt glest framför scenen, trots att de väntade in i det längsta med att släppa artisterna upp på scen.

Hur som helst var det värt väntan. Vid halv ett sparkade det i gång. En distad hammondorgel drev på och sångaren Axl Robach var på bra humör och studsade runt och dansade ute i publiken. Whyte Seeds rev igenom sju låtar och klev av. De kom tillbaka, körde ett par låtar till och sedan var det slut. Snabbt och nervigt. Helt enligt boken: lämna publiken hungrig! Låten Slow motions tar till exempel lätt plats bland de bästa svenska i år.

Man kunde höra vissa likheter med Silverbullit, men det här är gladare.

Än så länge har de bara en ep ute (av vissa kännare utnämnd till årets hittills bästa skiva) men det kommer snart mer. I början av maj ska fullängdaren släppas. Något att se fram emot.

En tröst för alla popsnören som missade tillställningen är att Whyte Seeds kommer tillbaka till Borlänge. När Peace and love fixar festival i sommar står göteborgarna på scen igen. Missa inte det!

JOHAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons