Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wells drar in på Lugnet

Annons

Den 30 juli blir det Rhapsody in Rock på Lugnets skidstadion i Falun.

- Vi brukar ju vara i Dalhalla varje sommar. Och vi ska absolut komma tillbaka dit också, men nu tar vi ett brejk och gör en stadionturné i stället, säger Robert Wells med ett närmast ursäktande tonfall.

Han befinner sig för närvarande i USA och ringer från ett hotellcafé i Las Vegas.

- Vi har precis varit och sett några alldeles otroliga shower här och sitter och fikar. Jag har inte varit i sängen på 25 timmar så jag börjar bli lite trött.

Robert Wells och hans management är i Las Vegas för att planera det inledande benet av Rhapsody in Rocks stora sommarturné. Turnén inleds i USA i juni, bland annat med konserter i Los Angeles och San Fransisco. Sedan drar Wells och Anders Berglund och resten av Rhapsodygänget vidare till Kina, till Europa och England, till Norden samt hem till Sverige.

Två av stadionspelningarna var inbokade sedan tidigare, och biljetterna till Ullevikonserten sålde slut i ett nafs, men i samband med USA-resan har det nu alltså också blivit klart att Robert Wells kommer till skidstadion på Lugnet till sommaren.

I fjol showade den populäre pianisten och hans artistkamrater för utsålda hus i Dalhalla en dryg vecka, men årets turnépaket blir större än någonsin och de tre spelningar som hittills är inplanerade i Sverige äger rum på arenor som rymmer mellan 35 000-50 000 människor. För Robert Wells betyder det ett tillfälle att ta ut svängarna mer än vanligt.

- Normalt sett måste vi alltid kompromissa, men nu kan vi göra exakt det vi vill med dansare och allting annat, säger han.

I fjol tvingades den populäre pianisten ställa in en konsert på Radio City Music Hall i New York på grund av terrorattacken den 11 september, och att den hittills största sommarturnén med Rhapsody in Rock inleds på USA:s västkust är måhända logiskt med tanke på Wells stadigt växande popularitet. Men att en show som Rhapsody in Rock regelbundet återvänder till Kina på turné är knappast lika självklart.

- Det var en kinesisk tenor som tog med sig en video på oss hem från Marstrand 1999, så där har vi halkat in på ett bananskal, berättar Robert Wells.

- Och det är den statliga televisionen som är våra uppdragsgivare där, inte några företag eller så, det känns väldigt bra. Först var de lite rädda för att vi skulle vara extrema hårdrockare eller något sådant. Men sedan när de väl såg att vi kom ut i frack på scenen insåg de ju att vi inte är så farliga.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons