Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill sätta Grangärde på den musikaliska kartan

/

Annons

- Många musiker kommer från de här trakterna. Det är dags att sätta Grangärde med omnejd på den musikaliska kartan, säger Erland Malmgren.

Själv kommer han från Grängesberg men har sedan flera år tillbaka ett fritidsboende i Grangärde. Erland Malmgren spelar i Kungliga Filharmonikerna, brodern Carl Gustav Malmgren är violinist i Kungliga Hovkapellet.

Musiker från dessa två ensembler kommer att framföra verka av bland andra Peterson-Berger, Stenhammar och Händel. Solister är Nils-Erik Sparf, Stefan Dahlberg och sopranen Christina Högman.

- Jag har valt ut några musikaliska örhängen ur den klassiska repertoaren. Meningen är att publiken ska tycka att det är bra och vackert, säger Erland Malmgren.

Rättviksbördige Nils-Erik Sparf behöver knappast någon närmare presentation. Flerfaldigt prisad, medlem i Drottningholms Barockensemble och konsertmästare i Stockholms Sinfonietta. Under fredagens konsert kommer han att framföra Våren och Sommaren av Vivaldi.

Stefan Dahlberg och Christina Högman kommer att framföra ett stycke ur Händels Rinaldo tillsammans och Christina Högman kommer även att sjunga ur Händels Largo.

Förhoppningen är att festivalen ska bli en återkommande tradition.

- Här finns vackra vyer och många spelplatser, precis som det gör i Siljanstrakten. Vi vill inte konkurrera med Musik vid Siljan. Jag tror att det finns plats för både och, säger Erland Malmgren.

Mer läsning

Annons