Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranpunkare spelar live igen

Annons

Vi har haft mycket att göra med andra saker, säger trummisen Calle Ljungberg, medan dottern försöker riva sönder en telefonkatalog i bakgrunden.

Kvällens konsert blir enligt egen utsago något utöver ett vanligt träligt pubgig och något av en kick off inför hösten.

- Allt är mycket genomarbetat.

I september ska de spela i Göteborg och ett Stockholmsgig är också inplanerat. Det var meningen att Moonboys skulle spela i Göteborg redan i våras, men vårsådd och annat kom i vägen.

Det är som det brukar vara med Moonboys. "Efter en period utanför rampljuset är Moonboys tillbaka", skrev tidningen 1998 och samma ord skulle ha kunnat användas igen. Efter det att deras fullängdare One Two Three Alright släpptes förra året har det varit sparsmakat med framträdanden. Men Moonboys siktar inte mot det stora genombrottet.

- Vi strävar efter att bara vara ett undergroundband. Vi har hellre några få riktiga fans än många som knappt bryr sig, Calle Ljungberg.

Men det betyder inte att Moonboys legat på latsidan. Bland annat har de jobbat med att få ut skivan i Japan. Hundra exemplar av skivan har i två omgångar skeppats över till en distributör i Japan. Ett land där svenska artistkarriärer som bekant kan spinna loss och leva sina egna liv.

I oktober-november ska Moonboys in i studion igen för att spela in en singel. Liksom förra gången är det Calle Ljungberg som producerar tillsammans med Fredrik Aspelin som har studion i Borlänge. Målet är att få till en mer direkt livekänsla i studion den här gången.

- Vi har flera nya låtar klara varav en är jäkligt bra, säger Calle Ljungberg.

Det nya materialet har utvecklats i riktning åt Hellacopters, som de för övrigt spelat förband åt på en turné.

- Om man nu ska jaga influenser. Det är i alla fall mer garage än Ramones, säger Calle Ljungberg.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons