Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjöartister lockade få

Annons

Falun verkade mest intresserat av en schlagerfestival än av tre artister på väg uppåt från årets popstad Växjö. Nu är den här lilla turnén inte någon särskilt officiell historia finansierad av vår statliga radiokanal utan mest ett bra tillfälle för de här tre artisterna att slå mynt av en fin utmärkelse.

Först ut är duon DJ Stefan som består av Diana Jonzon och Stefan Orm och som kanske hör bäst hemma i någon lokalrevy i Växjötrakterna än i ett sammanhang som detta. Titlarna talar för sig själv; Dubbelbokning i Gillestugan och Balladen om en otäck galt och DJ Stefans tokroliga buskispop är svårt att ta på allvar, vilket förmodligen är meningen.

Raka motsatsen blir dock Växjörapparen Menteroja som med sin grymma röst övertygar starkt i ett annars blekt Hiphopsverige. Menteroja rappar på engelska och förtjänar klart bättre än den här svaga uppslutningen. Dock är han i behov av en sidekick, som inte bara skulle ge bättre tryck i hans låtar utan också ge mer energi på scenen. Annars finns det inte mycket att klaga på när Menteroja sätter i gång a-sidan Rebellion

Exercise från hans senaste tolva och tillägnar en låt, som han själv beskriver som domedagsmusik, till Håkan Hellström.

Sist ut är Malmöbaserade Cargo som spelar vad som närmast kan beskrivas som psykadelisk arenarock. Bandet har dock lite väl mycket tidiga-Radiohead-komplex för att det ska tilltala mig. Men hos vissa skulle säkert Cargo anses som ett skäligen begåvat och samspelt band, vilket jag delvis kan hålla med om. Som sista avslutningsnummer går samtliga tre artisterna upp på scenen och kör en gemensam reggae.

Men trots invändningarna är det här en typ av arrangemang som syns allt för sällan i Falun och rimligtvis borde dra mycket mer folk. Kanske har Folkets hus en jazzstämpel på sig och skrämmer bort rockpubliken eller, som jag tror, har detta arrangemang blivit både dåligt och fel annonserat.

JOHANNI SANDÉN

Mer läsning

Annons