Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varmt och plyschmjukt

Annons

Det börjar med änglaljuv ljussättning och en ensam effektcello, och fortsätter med gregorianskt inspirerad munkparad och maffig körsång. Sedan sjunger Tommy Nilsson balladen "Öppna din dörr". Ytterligare lite längre in i programmet presenterar sig Jill Johnson med balladen "Just Like You" från sin höstfärska skiva "Good Girl". Och med jämna mellanrum projiceras sommarsköna bilder av tussilago eller hästar mot den vackra Leksandskyrkans välvda takkupol.

Mmmm... det är ett mysmjukt musikprogram som bjuds i kyrkan den här eftermiddagen i samband med kund- och personaldagen i Leksand.

Ett program där slickade smörballader möter kyrkorgel, spelmansfiol och Gary Moore-blues.

Någon skulle möjligen hävda att de båda synnerligen sympatiska gästsolisterna och affischnamnen Tommy Nilsson och Jill Johnson slösar bort var sin stor sångartalang på reklamballader och TV4-country. Denna någon skulle till och med kunna vara jag.

Men i det här sammanhanget funkar Nilsson och Johnson alldeles utmärkt.

Som finalnummer sjunger Tommy Nilsson och Jill Johnson "Love is a wonderful thing" tillsammans med hela ensemblen. Det låter alldeles utmärkt.

Och musikprogrammet "I tider av ljus" är så runt och snällt och alltigenom oförargligt att det kunde vara hämtat direkt ur tv-kaféernas allra djupaste och trevligaste plyschsoffor.

Inget ont i det. Släta bullar kan också vara goda ibland.

Om jag har förstått saken rätt syftar kund- och personaldagen i Leksand i viss mån till att locka folk och företag till Siljanstrakten.

Och jag hör förvisso en sak under den knappt timslånga konserten i Leksands kyrka den här eftermiddagen som skulle kunna få vem som helst att vilja bryta upp och söka sig ett nytt jobb i en mindre landsortsstad.

Men det är Jill Johnsons kraftfulla, djupa, vackra sångröst.

Och det torde väl innebära att vårt flyttlass måste gå till... Borås... eller?

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons