Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårkväll med musiksagor och sjudande countrypop

Annons

På vårens kanske hittills finaste dag anordnar föreningen Peace & love säsongens andra rockklubb. Nåja, rockklubb vore att säga för mycket.

Efter förra veckans säsongspremiär med Johnny Dowd och Jennie Sterns och fredagens uppföljare med Shade tree och The Tiny verkar freds- och kärlekstörstarna ha snöat in på artister som tar de små gesterna till hjälp när de ska framföra sin musik.

Fast man helst av allt vill resa sig ur popmusikens terapisoffa, slå upp fönstren och hälsa våren välkommen var det som att ta steget tillbaka till november att gå in på Stella blu.

Trots att publiken lyser med sin frånvaro har det ändå hunnit bli rejält svettigt i lokalen. Då passar Shade tree som handen i handsken. Deras klassiskt snittade countrypop känns lika sjudande som hettan på Stella blu. Carl Jönssons plockar fint på sin gitarr och sjunger med sävlig coolhet i rösten om tårar och floder. Störst intryck gör ändå Jessica Bah och hennes souliga Cold pale morning light. Stor sång och en ännu större röst.

Att se ett The Tiny, som just släppt sitt första album, live tillhör de märkligaste liveupplevelser jag haft. Sällan har väl något så spartanskt fungerat på ett så fängslande sätt - Ellakari Larssons nästintill genomträngande röst ackompanjerad endast av ett piano hon själv spelar och Leo Svenssons cello. Man blir nästan utmattad av den oerhörda kraft som flödar från scenen och snart sitter lyssnarskaran ner och hörsammar hänfört The Tiny och deras trollbindande musiksagor.

De inleder med singeln Closer och trots att nästan alla följande låtar låter ungefär likadana känns The Tiny-spelningen förvånansvärt kort.

När jag så lämnar lokalen är det plötsligt april igen. Jag tror jag längtar till november.

DANIEL SWEDIN

Mer läsning

Annons