Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbrock tar vid efter Bonnrock

Annons

Vansbrock föddes ur tomrummet efter Bonnrock, som kördes sista gången 1996 och under fem år hade lockat storpublik till Vansbro. Det var för ett år sedan som Ola Eriksson och Lars Wanfors, mer känd som Svenne Rubin började fundera på hur en värdig efterföljare skulle se ut.

- Bonnrock var väldigt speciellt eftersom det fanns krav på att det skulle vara svenska texter och eget material. Nu är målet att göra en festival som lockar hela familjen, säger Lars Wanfors i rollen som arrangör.

- Vi ville göra en festival som riktar sig till dem som inte går till de vanliga festivalerna, säger Ola Eriksson.

Enligt arrangörerna är det bredden i artistuppbådet som ska locka alla åldrar till scenen vid Plasket i Vansbro. Sarek öppnar kvällen och sedan tar Svenne Rubins vid. Lars Wanfors vill i rollen som både arrangör och artist tona ner bandets betydelse för festivalen.

- Publiken verkar inte tröttna på oss än på länge, säger Lars Wanfors i egenskap av Svenne Rubins frontfigur.

Tre gånger under kvällen kommer Ståbys Förråd från Äppelbo att spela countryblandad rock.

Sista band på scen under kvällen är The Refreshments, bandet som under långa år på vägarna skaffat sig en trogen publik och två guldskivor.

- Det är alltid spännande att dra igång något, just nu tror jag detta blir en värdig efterföljare till Bonnrock, avslutar Lars Wanfors.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons