Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

vallfärd till Skog

/

Annons

Då är platsen perfekt. Det är i år tio år sedan Stumnser och hans band P-Floyd bjöd på den första festen i den rejäla ladan i skogsbrynet.

I torsdags startade bandet det fem dagar långa jubileet, uppdelat på två helger, och intresset kunde knappast varit större. Dryga tusentalet biljetter per kväll är i stort sett slut, och man kan inte låta bli att imponeras över den dragningskraft bandet har.

I sann festivalanda har även Stumnser omvandlat sin privata tomt till camping, vilken är ordentligt fylld med både tält och husvagnar.

Några av dem som tog del av campinglivet var Borlängeduon Anders Sigström och Krister Gransjö tillsammans med Örebrotjejerna Kristina Fröberg, Lena Backlund och Maria Rudbäck. Anders och Krister är inbitna Floydlyssnare och såg Pink Floyd under The Wall-turnén i London 1980, och har i stort sett besökt samtliga arrangemang i Skog

- Det är något unikt med spelningarna i Skog. Det är enormt vackert och en grym stämning inne i ladan, menar Krister.

Örebroligan är däremot Skog-debutanter, och inte alls lika stora dyrkare av bandet som sina campinggrannar från Borlänge.

- Visst har vi lyssnat på Pink Floyd, men bara i lagoma doser. Vi blev tipsade av en kompis att åka hit, och än så länge är allt riktigt bra - förutom att vi stannade i Ludvika på vägen hit i tron att vi kunde shoppa kläder, säger Kristina och skrattar.

- Tio år går jävligt fort när man har roligt, ropar Stumnser inledningsvis ut till publiken i ladan. Och på frågan hur många som besökt Skog tidigare får han ett rungande ja till svar. Dock är den stora skaran framför scenen inledningsvis lite avvaktande och tillbakahållna - kanske är de lite tagna av den minst sagt vackra inramningen med ett ljusspel som heter duga.

Det är först dryga halvtimmen in i spelning, då introt till kioskvältaren Another Brick In The Wall ljuder, som publiken vaknar till på allvar. Möjligtvis ett tecken på att en stor del av publiken kanske inte riktigt är så hängivna Floydianer som man först tror. P-Floyd låter hursomhelst lika proffsigt och samspelt som de senaste gångerna jag sett bandet, och att de kan sin sak är utom all tvekan.

Tycka vad man vill om milslånga gitarrsolon, men Stumnser är en gitarrist med hjärtat på rätt ställe. P-Floyd gjorde nog ingen särskilt besviken under kvällen.

TOBIAS ANDERSSON

Se webb-tv! Klicka här!

Mer läsning

Annons