Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomna till Heartbreak hotel

/

Annons

Vi skickar meddelanden till varandra nu, jag och min kompis, om hur vi ska ta hand om Eric Saade när han har blivit dumpad av Molly.  Eller ja, hur det nu är med den saken, men det handlar i alla fall om hur vi ska badda hans panna och säga att det kommer att bli ljusare sedan. Efter mörkret. "Efter regn kommer solsken" ska vi säga och mata honom med soppa under den värsta tiden tills han orkar tugga riktig mat igen.

Vi ska stödja honom under armen när han tar de första vingliga stegen ut i verkligheten. Alltså ingen dirty business utan mer som fastrar eller kloka spåkvinnor som siar om bättre tider. Taking care of hurt Eric. The poor little manboy. Så att han kan bli stark igen.

Det här har vuxit nu också och blivit som en hel lite verksamhet på en avlägsen gård i bergen dit kändisar kan komma och läka sina brustna hjärtan.

Marie Serneholt ska vi stryka över kinden. Hon ska få gråta ut under strängt skrattförbud. Osminkad och rödnäst i knäiga joggingbyxor och vi ska förklara att förlorar man en så står tusen åter. Och betyga att hennes skadade vingar kommer att läka och få nya skinande fjädrar. Att hon snart kan dansa på sina glansiga barbieben igen.

Och Sofia Rågenklint eller Patrik Isaksson. Vi kan inte bestämma riktigt vem som behöver omvårdnad där.

Och Måns Herngren, han ska få en filt över axlarna och en kopp het buljong. Primalskriksterapi och afrikansk dans-kurser ska hjälpa honom förlösa det där kontrollbehovet han berättat om i Berg flyttar in.

Vi ska sätta honom framför brasan tillsammans med Eric Saade och Rickard Hobert som förresten har fått absolut förbud mot att jaga runt efter den där skilsmässoansökan som Lena Endre lämnat in. Kanske skriver de en låt om Molly eller ett filmmanus om Kajsa Bergkvist när det värsta har lagt sig. Och vi ska ha förstånd att inte pusha för hårt. Vi ska bara nicka i samförstånd och byta blickar i brasans sken. Fast att vi hör att det är en fantastisk sång eller en magisk story så låter vi det mogna. Tills de orkar möta världen igen.

Och sedan när de har blivit ännu lite starkare så får de börja gå små promenader i omgivningarna. Det är vår och de är så pass återställda att naturen har börjat få färg igen. De stannar till och hör en fågel kvittra, tar en blomma mellan sina fingrar och förbereder sig för livet utanför.

2012 tror vi eventuellt att Angelina Jolie och Tom Cruise checkar in på Heartbreak hotel. Och Robert Pattinson. Vi gör oss dessutom beredda på att ta emot en förkrossad Chris O’Neill. När prinsessan Maddis tröttnat på hårvax och rödmosig stekarlook.

Mer läsning

Annons