Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska du göra?

/

Som gör flera konserter i Dalarna den närmaste tiden, i Tällberg och Stora Skedvi.

Annons

– Jag ska göra lite olika saker. Jag har med mig Vocalettes, fruns sånggrupp och Janne Åström med band. Vi kör fredag och lördag på Klockargården i Tällberg. Den första kvällen blir lite mer avslappnat pubstuk och lördagen mer av en nyårsshow.Det var tradition att åka dit när jag var liten och förra året gjorde vi också flera konserter. Jag fick faktiskt erbjudande att göra en jättestor nyårsgala i kinesisk tv, men jag sa "det går inte, jag ska till Tällberg". Det är så pass viktigt för mig. Alla har med sig sina familjer och det är en chans att träffas och umgås också.

Sofia Kjellgren ansluter på nyårsdagen, hur länge har ni jobbat ihop?

– Sedan 1990 så det är 21 år nu. Vi har jobbat jättemycket ihop. Vi kommer att köra lite klassiskt och lite musikal, det blir mest saker ur hennes repertoar. Vi börjar i Tällberg och sedan gör vi sju konserter i Sverige. Det blir lite mindre gig.

Vad har du annars på gång?

– Att hitta oaser är mitt nya motto. Jag kommer inte att göra några stora konserter i Sverige, utan det som blir är utomlands. Jag gjorde en Rhapsody-konsert nyligen i Royal Albert Hall i England med engelska och kinesiska artister. De flög in sex ton scenutrustning från Kina och de kommer att sända den i kinesisk tv. Den 11 januari kommer jag att göra en stor konsert i Kina igen, det blir hysteriskt. Annars har jag öppnat ett ställe i Gamla stan i Stockholm där vi kommer att arrangera konserter och musikkvällar. Vi annonserar inte utan det får gå mun-till-mun. Det blir för music lovers.

Mer läsning

Annons