Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad hände med Faluns klubbliv?

Annons

I helgen gästar Micke Olsson tillsammans med Jonas Karlsson och Jens Johansson Malmö och klubben Jeriko. Där ska de presentera "Falun for pleasure" med jazz-, latin-, funk- och discoinspirerad house.

- Det blir en slags tolkning av Faluns klubbliv. Vi knyter ihop påsen och sammanfattar Faluns klubbkultur musikaliskt och visuellt, säger Micke Olsson som håller i klubbarna Oops! och Sweetheart i Falun.

Men vad hände egentligen med Faluns frodiga klubbliv?

Efter att ETC, The Club och Shopen slagit igen finns det inte många ställen att gå till i Falun om man är mellan 18 och 22 år.

- Det är svårt att göra Falun glatt och lyckligt. Det finns ett enormt sug efter både pop, rock och klubbmusik här i stan och det märks att det inte händer speciellt mycket när folk kommer fram till mig på stan och frågar om det inte är något nytt på gång, säger Micke Olsson.

Han har försökt att dra sig tillbaka från klubblivet det senaste halvåret, han jobbar sedan ett och ett halvt år tillbaka som multimedialärare på Lugnetgymnasiet. Micke beskriver det senaste halvårets klubbutveckling som hajpat.

- Alla ville ha sin egen klubb och spela på sin egen klubb. Man ville bräcka varandra med nya dj:s och det tog udden av det, det blev inte längre samma sug som tidigare. Det blev för många klubbar, mer kvantitet än kvalitet.

Micke Olsson är en av eldsjälarna i Faluns klubbliv. Sedan 1995 har han tillsammans med bland andra Jonas Karlsson och Jonas Grönlund, numera Stockholms- respektive Malmöbo, till stor del svarat för klubbmusiken i Falun.

- Falun har haft ett väldigt gott rykte och varit en av de främsta städerna i landet vad gäller klubbmusik. Vi har genom kontakter och det goda ryktet kunnat locka hit kända artister som tagit en tiondel av sitt normala gage.

Det är inte säkert att publiken alltid varit insatt och förstått vilka stjärnor som spelat, men det viktigaste är att folk har gillat musiken och dansat, säger Micke Olsson.

Till lördagens Malmöupplevelse "Falun for pleasure" väntas en skara hängivna fans.

- Det är så kul med Falun, djungeltrumman går och det är alltid en klick före detta Falubor som följer med och supportrar var man än spelar, säger Micke Olsson.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons