Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvalda av Depeche

Annons

Sugarplum Fairy har tillsammans med brittiska Muse fått äran att agera förband på Stadion i Stockholm den 7 juli när Depeche Mode återkommer till Sverige efter sina två spelningar under vintern.

-Det känns riktigt kul, särskilt eftersom det var de som valde oss, säger sångaren Viktor Norén, på snabbvisit i Borlänge under arbetet med nya plattan.

-När det kommer stora band till Sverige, som Stones, så brukar man ligga på bokningsbolaget så att man kan få spela. Den här gången kom bandet till oss. Vi är inte de största Depeche Mode-fansen, men vi respekterar dem. Det är kul att de väljer ett nytt ungt band som de gillar.

Att spela inför en publik som väntar på ett band inom en annan genre ställer nya krav.

-Man förväntar sig inte några stående ovationer. Det blir vi som får visa publiken att vi gillar dem. Man går nog ut med en annan inställning för en sådan konsert, säger Viktor Norén.

Låtarna på det kommande albumet har tillkommit under hösten och under turnerandet världen över. I januari togs ett antal demos fram och för några veckor sedan började inspelningen i Stockholm. Ett Sugarplum Fairy som låter mer som de gjort live och inte lika snälla som på debuten, säger de som hört låtarna. Inspelningen görs i Emi:s gamla studio.

-Vi har spelat in live. Det låter helt grymt just för att det går att köra live i studion. Mycket bättre än förra plattan som vi gjorde i en mindre studio.

Första singeln heter She och ligger redan färdiginspelad för att släppas i mitten av maj.

Låten har blivit utvald som officiell låt till innebandy-vm i slutet av maj. Inte så konstigt som det kanske låter.

-Det var samma sak där. De frågade oss. De har en väldigt skön inställning till musik. Först ville vi inte göra någon låt, sedan förstod vi att de bara ville ha en av våra låtar, säger Viktor Norén.

Under sommaren kommer Sugarplum Fairy att göra ett antal spelningar, på mindre klubbar och på festivaler både i Sverige och utomlands. Men först när albumet släppts, i mitten av sommaren, väntar en riktig turné, som är planerad att pågå i sex månader.

CARL-MAGNUS FAGERHOLMM

Mer läsning

Annons