Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsålt på Mozart

Annons

I höstas såg det ut som att Barberaren i Sevilla på stadsteatern i Falun skulle bli den sista operaföreställningen att sättas upp i Dalarna, förutom dem som görs i Dalhalla. Opera är en dyr konstform. Liten biljettförsäljning drabbar de arrangerande teaterföreningarna hårt.

Sedermera fick emellertid publiken upp ögonen för Philip Zandéns djärva uppsättning och stadsteatern kom att bli tämligen välbesatt. Inför Mozarts Trollflöjten den 9 mars är förhållandet det omvända. Redan för två veckor sedan var de 447 platserna utsålda.

-Kombinationen Västanå teater och ett folkmusiktema för uppsättningen är tydligen väldigt intressant. Hela stadsteatern är utsåld utan att vi över huvud taget marknadsfört föreställningen, berättar scenkonstkonsulent Mathilda Landin på Dalarnas teaterförening.

Hennes arbete blir inte precis enklare av att det är omöjligt att i förväg prognosticera vilket publikintresse olika arrangemang kommer att få. Dagen efter sina stora framgångar på Grammisgalan framträdde Laleh i Falun. Arrangörerna hade räknat med fullsatt. Det blev det inte.

När en av landets ledande dramatiker, Lars Norén, inom kort kommer till Falun med pjäsen Terminal, rusar än så länge inte teaterpubliken till. Blott 50 biljetter hade sålts för några dagar sedan.

Kulturredaktionen var starkt uppskattande till föreställningen när den gavs för en ganska stor publik i Ludvika häromveckan.

Mer läsning

Annons