Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unket, sexistiskt och omoget

Annons

Att ett band som spelade just vit maktmusik skulle få en spelning på ett socialt accepterat uteställe är ju helt otänkbart, men så länge hatet är riktat mot kvinnor och formen för det är sexism är det uppenbarligen bara att köra i vind, även om det handlar om en precis lika grov form av förtryck. Och om inte annat så är den musikaliska delen i det här framträdandet ändå helt oväsentlig, för musiken i sig är verkligen så totalt ointressant och intetsägande att den aldrig hade fått någon som helst uppmärksamhet om de tillhörande texterna hade varit bra.

Det läskigaste är att det här tydligen är vad folk vill ha. Att 360 personer är beredda att betala 115 spänn för det här är över mitt förstånd. Eller kanske snarare under. Att se 200 dräggfulla och hysteriskt dansande killar skråla med i låttexter som går ut på att tjejer, eller förlåt, kärringar, bara ska hålla käften och göra allt deras pojkvänner befaller dem och aldrig aldrig ifrågasätta någonting får mig att vilja döda.

Att se alla tjejer göra detsamma får mig bara att vilja gråta, för jag skulle inte ens önska min värsta fiende en så låg grad av självrespekt.

Och nej, det handlar inte om att jag är pryd och överkänslig. Jag lyssnar på Peaches, jag har inget emot sexliberala låttexter i sig. Det är inte det det handlar om.

Jag är ledsen, men det funkar inte att avfärda den här kritiken med att det ju inte är på allvar utan bara "en kul grej". För det är inte en kul grej, det är en jävligt omogen och kass grej, och den får konsekvenser.

Om man drar ett statistiskt genomsnitt baserat på antalet anmälda fall av våldtäkt under förra året bör det ha skett cirka sju våldtäkter i Sverige den här kvällen. Jag skulle vilja tillägna dem till S2 och Björn Rosenström för att de gör allt i sin makt för att göda den grymt sexistiska och objektifierande kvinnosyn samt det helt sjuka mansideal som gör sådant möjligt. Tack som fan!

MALIN RINGSBY

Mer läsning

Annons