Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga tävlar i film på Smultronstället

/
  • Idag kommer Daniel Wallentin till Falun för att prata om sitt arbete med filmatiseringen av Ett öga rött på Dalarnas videofestival.

Annons

- Vi delar ut pris till bästa foto, klipp, filmmusik, manliga och kvinnliga huvudroll och några extrapriser, berättar Ingvar Grau, ordförande i videofestivalens jury och mediepedagog på Film i Dalarna.

Utöver den ära som vinnarna inom respektive kategori får åtnjuta tävlar deltagarna om platser vid den nationella Novemberfestivalen i Trollhättan. 45 ungdomar i åldrarna 0 till 26 år har lämnat in kortfilmer till Film i Dalarna som är huvudansvariga för dagens festival och 33 har gått vidare. Deltagarna har delats upp i tre olika åldersklasser. Bland de yngsta finns mellanstadieelever och flera av de äldsta studerar vid högskolans medieutbildning. Bland annat kan publiken vänta sig en leranimerad film, en gangsterfilm, någon komedi och några dokumentärer om svåra ämnen som mobbing och självmord.

- Filmerna handlar om sådant som unga grubblar på. I och med att det är så stort åldersspann så är det också ett väldigt spann på nivån på bidragen, säger Ingvar Grau.

Gäster vid dagens videofestival är Daniel Wallentin, Ari Willey och Johan Testad som ska berätta om sitt arbete med filmatiseringen av Jonas Hassen Khemiris raman Ett öga rött.

- Daniel Wallentin berättar om sitt arbete med att regisera filmen, Ari Willey ska berätta om fotograferingen av den och Johan Testad ska prata utifrån sitt arbete med filmmusiken.

Mer läsning

Annons