Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulrik släpper Pink Trash

/

Annons

När vi talas vid berättar Ulrich att han är otroligt glad över skivsläppet. Skivan tog över två år att färdigställa men den långa tiden var inget bekymmer, snarare tvärtom.

- Under processens gång fick jag tid till att tänka. Jag tänker rätt mycket. Och jag fick tid till att fundera på hur jag egentligen ville ha det, berättar han.

Ulrich menar att det för bandets skull inte spelar så stor roll om skivan säljer särskilt bra. Detta är inget bandet gör för pengarnas skull.

- Tjänar vi något på skivan är det bara en bonus.

Bandet har tidigare släppt tre singlar. På de två första utgåvorna var Dominika Pezynski med i bandet.

- Men Dominika var inte nöjd med hur hon såg ut på en bild så hon hoppade av, och istället kom Camilla Brinck in i bandet, berättar Ulrich.

Nouveau Riche har aldrig spelat live, och det lär enligt Ulrich dröja innan man får se bandet på scen.

- Att stå i någon park eller på något disco och sjunga ensam i mikrofon mot förinspelade bakgrunder blir aldrig särskilt bra. Popmusik à la 2007 fungerar inte i det formatet. Det blir som en Disneyfilm i teaterversion. Vi vill spela live, men då göra det helt annorlunda. Kanske bara med piano och sång. Men det kan vi inte göra så här pass tidigt i vår karriär. Då kommer ju folk tro att vi är Benny Andersson eller något annat dansband, säger Ulrich och skrattar.

Skivan har tagits emot med blandade känslor. Tidningen QX hyllar den, medan SvD tog fram sågen.

- Jag Googlade på SvD-recensenten och såg att hon inte tyckt så illa om en skiva på två år, säger han och skrattar. Men det spelar faktiskt inte så stor roll vad "experterna" säger. Vi är väldigt nöjda med skivan, och det är allt som betyder något för oss.

På frågan om vad som inspirerat honom under inspelningens gång blir han fundersam.

- Jag som tänkt så mycket borde ju veta det, säger Ulrich och skrattar återigen. Antagligen är den starkaste inspirationen att slå ihjäl tristessen. Slogan för TV400, "vägra vardagen", är en bra utgångspunkt. Jag tror att mycket handlar om att sätta guldkant på sin egen tillvaro.

TOBIAS ANDERSSON

Fakta / Ulrik Bermsjö:

  • Ålder: 38
  • Bor: På Södermalm i Stockholm
  • Familj: Ja
  • Yrke: Det får andra bestämma
  • Intressen: Hästar, mat, män och musik
  • Aktuell med bandet Nouveau Riche och skivan Pinkt Trash

Mer läsning

Annons