Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två timmar tajt blues

Annons

Mick Taylor turnerar ganska flitigt i Sverige, denna gång med finska Wentus Blues Band. Den forne gitarristen i Rolling Stones, som lämnade bandet 1974, men som av många ansetts ha gett bandet ett rejält lyft med sitt gitarrspel.

Under onsdagens spelning var Mick Taylor och hans gitarrer centrum kring vilket allt kretsade. Wentus Blues Band var ytterst kompetenta musiker, bra känsla men kanske inte speciellt originella.

Efter två låtar på egen hand välkomnades kvällens stjärna in på scenen, och Mick Taylor började kronologiskt med Fed up with the blues, från tiden med John Mayall i slutet av 1960-talet. Det blev en nästan två timmar lång bluesupplevelse.

Mick Taylor visade att han är en mästare. Det var tekniskt skickligt och snortajt, men ibland saknades den där känslan och riktiga energin. Den visade sig verkligen i Dylans Blind Willie McTell, då svängde det till rejält, och med bitar av All along the watchtower instucken på slutet.

Niko Riippa, gitarristen i Wentus Blues Band, var ett bra komplement till Mick Taylor och de båda fann varandra i ett battle på slutet.

Men däremot gjorde Wentus sångare Juho Kinaret, som visserligen hade en betydligt starkare röst än Mick Taylor, mest ett löjligt försök att vara "blues", genom att vara klädd i turban, larva runt och grimasera.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons