Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två små, vilsna oliver

Annons

Vill man lyxa till det kan man slänga i Hugh Grant och Sandra Bullock.

Och som två, små, lite vilsna oliver guppar Grant och Bullock runt i den fullkomligt genomskinliga soppa som är regissören Marc Lawrence idé om den perfekta romantiska komedin: Two weeks notice.

Grant spelar den disträ multimiljonären George Wade som mest av allt gillar att utnyttja sina juridiska rådgivare sexuellt.

Sandra Bullock har tilldelats den fumliga, rättrådiga, bussiga roll hon fått besynnerligt många tillfällen att förfina i filmer som Miss Secret agent, Speed och Juryn.

Här heter hon Lucy Kelson och är miljöaktivist. Det är fortfarande roligt att "miljöaktivist" i Hollywood betyder att man vill rädda gamla hus från att rivas. Nu ligger huset i Brooklyn och ska rivas av ett stort företag - Gissa vems?

En ska vara jordnära, en ska vara bortskämd.

Av en händelse springer dessa två urtypiska kontrahenter på varandra på gatan och Grant anställer Bullock som sin juridiska rådgivare.

Allt för att komma till filmens komiska krok. Sandra Bullock försöker nämligen säga upp sig från sitt jobb, men Grant vägrar låta henne sluta.

Så kan det gå när man blir kär i chefen.

Hugh Grant är kanske filmvärldens enda rakt igenom ironiska skådespelare. Det är lite roligt. Hans skådespeleriteknik bygger på ständigt upprepade överklassmanér som är manér redan i verkligheten. Och han vet det.

Sandra Bullock har upphöjt "meh!"-skådespeleriet till skön konst. Ingen kan som hon spela upprörd på ett så ofarligt sätt. Ack ja, det är ju ett par det borde slå gnistor om. De är ju så symptatiska. Men så blev det nu inte. Ett fåtal roliga scener, annars är det här dussinvara.

Ska du bara gå på en romantisk komedi i år, gå inte på den här. Spara slantarna tills Jennifer Lopez hyggligt intelligenta Maid in Manhattan kommer upp på bioduken.

MARTIN AAGÅRD

Mer läsning

Annons