Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två gånger The Poodles i helgen

/
  • The Poodles är snart aktuella med ett singelsläpp från nya plattan som kommer i september. I kväll spelar de i Sälen och på fredag kommer de till Harrys i Falun.

Annons

The Poodles startade som en showgrupp med gamla erfarna heavy metal-killarna Jakob Samuel (sång), Christian Lundqvist (trummor), Pontus Nordgren (gitarr) och Pontus Egberg (bas). Medlemmarna har bland annat spelat med Motörhead, Sepultura, Freak Kitchen, och Alice Cooper men det stora genombrottet kom i och med Melodifestivalen förra året. Första singel Night of passion sålde platina och andra singeln Metal Will Stand Tall sålde guld. Efter att första fullängdaren med samma namn släpptes i maj blev förra året ett intensivt år för de nyblivna folkhemsstjärnorna.

- Vi gjorde över 100 spelningar. Det var helt underbart att åka runt och träffa publiken på det sättet, säger Pontus Egberg.

I januari i år släpptes albumet i resten av Europa och det var bara att ge sig ut på vägarna igen. 31 gig och 15 länder på 35 dagar hann bandet med i början av året.

För tillfället går The Poodles i "väntans tider". I september släpps nästa album och redan om tre veckor kommer första singeln Seven seas.

- Vi är laddade. Det har varit jättekul att göra nya skivan. Förra plattan blev det så stressigt att färdigställa efter Melodifestivalen men med den här har vi haft lite mer tid.

Mer läsning

Annons