Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigrid valde bort friarna i "Bonde söker fru" för mystiske dalkarlen Pål

Fyra brevskrivare skulle skickas hem. Det slutade med att totalt sju stycken lämnade "Bonde söker fru".
– Supersvårt och skräckfyllt, säger Sigrid Bergåkra som valde att skicka hem alla sina friare för den mystiske dalkarlen Pål.

Annons

Läs mer (PLUS): Lina Ilar lämnade Bonde söker fru

Sigrid Bergåkra valde att skicka hem alla sina friare från gården.

Hästbonden Sigrid Bergåkra tog i onsdagens avsnitt av TV4:s "Bonde söker fru" det ovanliga beslutet att skicka hem alla sina brevskrivare. Rickard Boström, Anders Berglund och Bertil Hagqvist fick packa sina väskor och lämna gården.

– Jag insåg att någonting gjorde att jag inte hade några känslor för de här killarna. Det tog stopp. Jag har svårt att bli kär på riktigt, svårt att få de här känslorna som man vill få för en partner som man ska vara nära, säger Sigrid Bergåkra till TT.

I programmet ser man hur svårt det är för henne att berätta om sitt beslut.

– Jag är ingen skådespelartalang så det man ser i avsnittet är ju verkligen rakt upp och ner som det var. Det var förstås tufft att såra dem också. Det var ju 100 procent förhoppningar kvar hos dem, de hade ju ingen aning om det här, säger Sigrid Bergåkra.

Extra tufft blev det då hon också var tvungen att avslöja för friarna att hon beslutat sig för att bjuda in en ny man till gården – den mystiske dalkarlen Pål.

Han blev anmäld till "Bonde söker fru" men ville först inte vara med i tv.

– Det fascinerade mig att det skickades in brev om honom från två olika håll i landet, det kunde inte vara en tillfällighet. Jag kände att jag måste lita på ödets ironi och våga chansa, säger Sigrid Bergåkra.

Pål gör entré i nästa avsnitt – då hoppas Sigrid på starka känslor.

– Jag hoppas att det ska vara som när åskan slår ner i ett elaggregat. Att det bara brinner till, säger hon.

Stämningen har varit spänd hemma hos Per Sundin. I onsdagens avsnitt valde till slut Anneli Runervik och Anette Staaf, samt boxern Brolle, att lämna gården. Carola Kolenda är nu ensam kvar. Pressbild.

Hemma hos skogsbonden Per Sundin gick det också hett till. Han vågade till slut visa sina känslor för frierskan Carola Kolendan och de båda kysstes på altanen.

Sedan ställdes Per mot väggen av Anneli Runervik och Anette Staaf – de undrade om han kände någon attraktion över huvud taget.

– Jag känner ju attraktion för den av er som inte sitter här, svarade han.

Anneli Runervik och Anette Staaf valde då både två att åka hem.

Grisbonden Erik Bäckmans val blev återigen odramatiskt. Precis som förra gången valde en av hans frierskor att lämna självmant – då var det Lina Eriksson, den här gången var det Lina Ilar.

Nu är bara My Niklasson och Linnea Åberg kvar på gården.

Hästbonden Jennifer Erlandsson valde i sin tur att låta Charlie Guldvinge och David Olsson stanna kvar på gården. Brandon Palm tvingades åka hem.

Mer läsning

Annons