Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa Ekdahl utan skydd

Lisa Ekdahl gick in för att vara sig själv i TV4:s "Så mycket bättre". Hon är glad över att ha släppt skyddet framför kamerorna och kallar inspelningen en "enastående, rolig upplevelse".

Annons

Att vara med i "Så mycket bättre", utan kontroll på slutresultatet, var inte en självklarhet för artisten Lisa Ekdahl. Eftersom det varken går att veta hur programmet klipps ihop, eller vad de andra medverkande väljer för aktiviteter under sina dagar, tvekade hon.

– Det är mycket tillit som gäller, säger hon och lägger till: men jag tycker att alla hade bra idéer och att ingen hade hittat på något taskigt.

Flera av deltagarna är nyfikna på Lisa Ekdahl. Själv kände hon sig redo för allt, eftersom hon så noga hade övervägt sin medverkan. Och hon tycker själv att hon lyckades sänka garden. Ofta glömde hon till och med bort att kamerorna var där.

– Det jag är mest glad för är att jag kände att jag kunde vara mig själv i programmet och slappna av och att det var spännande att vara med de andra. Det är ingen idé att tacka ja till en sådan här sak och sedan sitta och bara ha någon typ av visir uppe, då blir det inte så givande.

Att höra de andras tolkningar var "så spännande att jag nästan inte kommer ihåg hur de låter", säger Lisa Ekdahl. Lika upplivande tycker hon det var att iaktta de andra artisterna. Att sitta så nära kollegorna i det lilla rummet beskriver hon som "överväldigande"

– Man får se dem koncentrera sig. I det första programmet såg man Danny före sin tolkning, hur han sitter och fokuserar. Som tittare ser man kanske inte det men som kollega vet man precis hur det känns innan man ska framföra något. Han vill bara att vi ska sluta prata så att han får sjunga.

Lisa Ekdahl tydde sig inte till någon särskild av deltagarna under inspelningen. Hon hade bestämt sig för att inte bara umgås med den som hon eventuellt kände sig mest trygg med.

– Jag ville få ut så mycket som möjligt av upplevelsen och de olika mötena så jag portionerade ut min tid och uppmärksamhet lika mycket på alla. Och jag är så glad att jag tänkte på det innan. På så vis hittade jag verkligen något som jag tyckte om med var och en.

Elin Swedenmark/TT

Mer läsning

Annons