Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuna Brass jazzar in hösten

Annons

I kväll är det höstpremiär för Falu jazzklubbs onsdagsevenemang

i restaurang Elsborg, och den första livemusikaftonen på klubben är en ren och skir Borlängeaffär.

Tuna Brass storband blåser i gång säsongens festiviteter med svängig swing, mysiga evergreens och sötsura standards.

I mitten av september spelar 60-talsosande Karl Olandersson Quintet på klubben.

I oktober månad väntar besök från Lars Erstrand och hans orkester som ska bjuda på programmet "Vi minns Ove Lind". Pianisten Nils Lindberg spelar också på klubben och han kommer att ha sällskap av kontrabasisten Lars Ekström med Lasse Stålberg som batterist.

Sist ut på oktoberscenen blir Umeåsångerskan Suss von Ahn som kompas av Reidar Knudsen trio. Efter den trippelurladdningen väntar november månad med trevlig tradjazz och sväng från Swingin' Five med Lena Jansson vid sångmikrofonen och Anders Skogh från Gävle på gitarr.

Säsongen avrundas enligt jazzklubbstraditionens alla regler med öppen jamkväll i luciatid.

Titti Persson

tar över Ink

STOCKHOLM. Bokförlaget Ink har för andra gången "givits bort" av sina ägare. Efter två år under Sara Villius och Fredrik Nilssons regim blir en av de nya ägarna till förlaget Titti Persson, författare från Falun. Med sig har hon Elin Ahlin-Sundman, Hannes Nordholm och Niklas Frykholm. De nya förlagscheferna lovar att "arbeta med nya idéer för att stärka och sprida ung svensk litteratur". Ink som tidigare drevs av Niklas Darke har bland annat varit plantskola för författare som Jerker Vidborg och Malte Persson.

Mer läsning

Annons