Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio inleder Sverigeturné i Borlänge

Annons

York. Stjärntenoren Placido Domingo är en av de hetaste kandidaterna till att bli ny chef för Metropolitanoperan i New York. Enligt New York Times för Domingo samtal med operastyrelsens medlemmar och har träffar med den kommitté som har till uppgift att hitta en ny chef.

Ett av de mer intressanta kammarmusikprogrammen i Dalarna den här hösten äger rum i morgon och övermorgon i Borlänge och Lud-vika när meriterade Kungsbacka pianotrio ger konserter.

Trion består av Mailn Broman, violin, Jesper Svedberg, cello, och Simon Crawford-Phillips, piano.

Trion är numera Londonbaserad och mitt uppe i en internationell karriär. Konserter har givits i Europa och USA. Med början 1997 och ända fram till 2002 har den figurerat i sammanhang med etiketterna "ung" och "lovande". Benämningarna blir allt mer missvisande ju mer etablerad trion blir.

Konserten i Borlänge i morgon kväll är Sverigeturnéns premiär.

Kungsbacka pianotrio kommer att spela Beethoven och Brahms av de klassiker som är välkända för publiken och Martinus och Rihm bland de mer sentida kompositörerna.

Domingo chef för Metropolitan?

Officiellt har Domingo meddelat kommittén att han söker tjänsten i ett brev där han refererar till "min kapacitet som konstnärlig ledare för operahusen i Washington och Los Angeles". Domingo har samtidigt låtit förstå att han är fast besluten att genomföra de spelplaner som han fastlagt fram till säsongen 2008-2009 för båda operorna. Vem som ska efterträda Joseph Volpe som chef för Metropolitan ska beslutas före årsskiftet. (PM)

Mer läsning

Annons