Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trevliga Sandra i otäck film

Annons

Det gör alla på gott humör när man håller en kamratlig stämning på jobbet. När jag ska spela in en kärleksscen så kan jag komma till jobbet på morgonen med svarta tänder jag målat med mascara, säger hon och skrattar med glimten i ögat.

Sandra Bullock förknippas mest med filmer som innehåller humor och romantik. Hon har varit med i filmer som "Medan du sov" och "Magiska systrar". Men hon gillar att spela action också, det har hon visat i "Demolition man" och "Speed".

Nu är Sandra Bullock bioaktuell i "Iskallt mord". Bullock spelar en kommissarie vid mordroteln. Tillsammans med sin oerfarne kollega jagar hon två smarta unga brottslingar.

- Det är några riktigt otäcka scener i filmen, mycket blod och döda kroppar, säger Sandra Bullock. Men jag ville göra filmen för att det är en också psykologisk thriller, och därför lämnades mycket av de starka scenerna till tittarens egen fantasi. Det man inte ser men tänker på själv blir ännu mer otäckt i ens huvud.

Sandra Bullock är en av producenterna för "Iskallt mord".

- Jag trivs egentligen bättre med att producera än att vara skådespelare. Jag tycker om att fajtas för att få en film gjord. Som skådespelare vet man inte hur länge man har ett jobb, men att producera är något jag kan fortsätta med, något som jag bestämmer över.

Hon producerar även filmen "Two weeks notice", som precis avslutat inspelningarna i New York. Det är en komedi där hon spelar huvudrollen mot Hugh Grant ("Om en pojke"). I vintras och våras gick det rykten om att de båda skådespelarna var ett par, när de anlände till Oscargalan tillsammans.

När Sandra Bullock är ledig plockar hon fram hammare och borr. Hon har egenhändigt renoverat flertalet hus.

- Det är som terapi för mig. Om jag skulle beskriva mig själv med en mening skulle jag säga: byggjobbare och filmproducent som även är skådespelare ibland.

(PM)

GRY ERIKSEN MONIKA AGORELIUS

Mer läsning

Annons