Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje gången gillt för Sissel?

/

Annons

Musik: Klassiskt/Jazz/Ballad

Sissel with friends

Dalhalla, Rättvik

13/7

Publik: 3100

Senast Sissel Kyrkjebø var i Dalhalla var 2005. Nu, två år senare, är hon tillbaka tillsammans med harpinisten Sidsel Walstad och skådespelaren och sångaren Anders Ekborg.

Det är Sidsel Walstad som inleder. Hon spelar musik som bäst kan beskrivas som elektronisk harpmusik med jazz- och folkmusikinslag, som skulle kunna höra hemma på ett spa. Men man bör nog lyssna själv för att egentligen förstå. Om man ens gör det då. En och annan kliar sig i huvudet i bänkraderna.

Sissel Kyrkjebø friar desto mer till publiken. När hon äntrar scenen efter en mer än lovligt lång paus, så inleder hon med Den första gång jag såg dig och Vårvindar friska. Något som naturligtvis uppskattas av publiken. Därefter följer visor och ballader i avslappnat tempo.

Tyvärr kan inte tidningen närvara länge nog för att höra vad Anders Ekborg har att bjuda på. Det är en förlust som dock inte känns särskilt svår när man hör Sissels sångröst, vacker som en sommarnatt. Hon har också inspirerats av den nordiska sommarnatten i kvällen konsert, säger hon, Och visst är det så. Här spelas inga låtar för en dag på stranden. Vilket ju är som det ska vara, en ljum sommarkväll i Dalhalla. Spa-känslan från harp-Sidsel består dock.

Mer läsning

Annons