Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje gången gillt

Annons

Sahara Hotnights

Country

"Kiss & Tell"

(RCA/BMG)

Jag var kanske den enda som inte riktigt förstod vad som hände när Sahara Hotnights debutskiva "C'mon Let's Pretend" släpptes. Jag förstod ännu mindre när uppföljaren "Jennie Bomb" kom. Men med plattan "Kiss & Tell" marscherar Sahara Hotnights rakt in i hjärtat mitt. Det är tredje gången gillt och nu sitter alla ljud precis där de ska.

De ser livsfarligt snygga ut. Jeansen och t-shirtarna från de tidigare skivorna är borta. Nu är det röd kostym och svart skinnjacka som gäller.

Robertsfors är avlägset och långt borta. Blicken är beslutsamt fäst långt västerut.

De låter minst lika livsfarligt snyggt. Gapigheten och skramlet har slipats till en enormt välljudande självsäkerhet. Den något uttröttande, skitigt rockiga ljudgeggan har försvunnit och ersatts av en kristallklar säkerhet och enkelhet. "Kiss & Tell" är helt enkelt kaxig, tygellöst rock och dansant, refrängsnygg powerpop i underskön förening.

"Kiss & Tell" är trettiofem minuter livsbejakande musik som slår upp en stor spricka i det kompakta molntäcke som står mellan dig och sommaren. Singeln "Hot Night Crash" var förra helgens livräddare på dansgolvet. Den är begåvad med en svajande why-refräng som har mer gung i sig än en gungställning på dagis. Inledande "How Do You Dance For?" är den bästa, hårdaste och mest träffande svartsjukesång jag hört på länge. Han är och dansar medan hon bittert får sitta där ensam med "a war in my head".

Jennie Asplund och Josephine Forsmans 80-tals kör på "Stupid Tricks" är genomcharmig, medan "Stay/Stay Away" har en schysst och fin synthslinga.

Dessutom har den både handklapp och vackert hård sång. Maria Andersson har äntligen fått plats för och ordning på sina stämband. Tack och lov för det, för hennes röst är både uttrycksfull och skön. Resultatet blir att Sahara Hotnights låter bättre och coolare än någonsin tidigare.

Och i dag är det fredag igen. Det är fest i kväll och Sahara ska med ut. Vi ska dansa oss svettiga till dess att solen går upp igen. Jag lovar, du kan lita på mig när jag säger att de är de enda darlings du behöver.

JESSICA DALMAN

Mer läsning

Annons