Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travis tillbaka efter pausen

/

Annons

Travis är tillbaka efter fyra år utan skivutgivning. Den 7 maj kommer albumet "The boy with no name". Men de är ett annat Travis nu än tidigare. Tre av bandets fyra medlemmar är numera familjefäder.

- Vi splittrades aldrig. Vi är Travis 24 timmar om dygnet. Men vi ville repa när vi själva ville repa och ville inte ha någon tidsgräns på oss när det gällde det nya albumet. Vi stängde dörren till replokalen och lät skivbolaget stå där ute och riva sig i håret, säger gitarristen Andy Dunlop till NTB.

Galen industri och förlorad vänskap

Elva nya låtar har fått plats på "The boy with no name". Killarna säger att de inte har försökt uppfinna hjulet på nytt.

- Det är ett krav i branschen på ständig förnyelse, men vi tänker inte så mycket på det, säger Andy Dunlop.

De tyckte också att det fanns mycket galenskap i musikindustrin och tog en paus för att behålla förståndet.

- Vi ville att grunden till att vi gör musik skulle vara densamma som när vi började. Att vi är fyra män som gillar att hänga med varandra och göra musik, säger Andy Dunlop.

Sångaren Fran Healy blir tillfrågad om sin nya status som far och utmaningen att kombinera familjelivet med musikerlivet. Och han har inga planer på att ta med fru och barn i turnébussen.

- Jag vill hellre ha en bas i USA, och flyga till och från. Turnébussen är inte något familjevänligt ställe, tro mig, understryker mannen som skrev en låt till sin kommande son samma dag som hans fru gjorde ett graviditetstest - som var positivt.

- Jag anade inte vad som skulle komma, men var full av känslor och tankar. Så kom låten "My eyes" till, berättar han för NTB.

I musikvideon till singeln "Closer" har killarna fått med sig en inte helt okänd Hollywoodstjärna. Ben Stiller spelar en sträng butikschef och bandet hans undersåtar.

- Jag läste manuset till musikvideon och tänkte att den rollen var som skapt för Ben. Jag kände honom sedan tidigare, vi möttes på ett evenemang år 2000 och jag mejlade honom. Att han svarade ja var väldigt kul, ler Healy.

NTB/TT Spektra

Veronica Karlsen

Mer läsning

Annons