Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tornving och Bergqvist i "Ladies night"

/
  • Elitseriejumbon AvestaBrovallen och Tony Carlsson går skilda vägar efter säsongen. Carlsson hoppas på nya handbollsuppgifter, men kan även tänka sig att återgå till arbetet som vaktmästare. Foto: Stefan Ericson
  • Foto: Janne Eriksson/Arkiv

Annons

Det blir skådespelaren Kjell Bergqvist och komikern Mikael Tornving som gör Martin Stenmarck sällskap i "Ladies night" till hösten. Den nya showen har premiär i Uppsala den 31 augusti. Martin Stenmarck och Mikael Tornving har tidigare jobbat ihop, men det blir första gången någon av dem jobbar med Kjell Bergqvist.

- Kjell är orädd och det är intressant. Vi behöver mer sådant i vår bransch, säger Martin Stenmarck.

Den förra omgången av "Ladies night" blev en oväntad succé. Totalt såldes 45 000 biljetter till showen som då frontades av Martin Stenmarck, skådespelaren Mikael Nyqvist och komikern Peter Magnusson. Showen möttes också av en del kritik på grund av könsrollstemat - ett tema ser ut att fortsätta även denna gång enligt Martin Stenmarck. Men Mikael Tornving hoppas kunna införa lite andra influenser.

- Jag har en uppfattning om att det inte är så stora skillnader mellan män och kvinnor egentligen. Det där "Män är från Mars och kvinnor är från Venus" tycker jag bara är nys. Jag har som ambition att undvika klyschorna, säger han.

Innehållet i årets show har ännu inte spikats. Först i nästa vecka sammanstrålar trion för att börja spåna fram material. Repetitionerna börjar i augusti.

- Det går ju ut på att bryta barriärerna mellan varandras områden, så det blir likheten mot förra gången. Jag vet inte vad som får stryka på foten, men jag kommer att tvinga Kjell och Mikael att sjunga. Sedan ser jag mig själv i någon sketch eller monolog också, säger Martin Stenmarck.

Förra gången försågs showen med internationell stjärnglans i form av den förre Westlife-medlemmen Brian McFadden - till hösten var det tänkt att Hollywoodskådisen Kevin Costner skulle ha stått för glamouren. Hans gästinhopp ställdes dock in.

TT Spektra

Anna Hedlund

Mer läsning

Annons