Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tone Norum på Harrys

Annons

Efter att ha varit mammaledig i ett år och åtta månader är Tone Norum ytterst spelsugen. I kväll går hon på scenen på Harrys i Falun kompad av Bredbandet.

Tone Norum slog igenom i mitten av 80-talet med låten Can't You Stay som placerade sig i topp på Trackslistan. Även om det för hennes del handlade om mjukare AOR så var det okej även för hårdrockare att smyggilla Tone Norum eftersom hon var syster till Europes John Norum.

1992 hade Tone Norum sin senaste riktiga hit med, låten Don't turn around. Sedan dess har hon hållit en ganska låg profil och har av naturliga skäl inte spelat ute så mycket de senaste två åren.

Trots de forna framgångarna är det med blandade känslor hon ser tillbaka på den tiden. Och hon vill inte tillbaks.

- Allt är bättre nu. Jag var för ung när jag slog igenom och var inte mogen för den uppmärksamheten. Det var en ganska jobbig tid. Sedan har det blivit roligare och roligare.

Vad gör du nuförtiden?

- Sedan förra plattan har jag skrivit låtar och varit ute och spelat. Lite som vanligt, med andra ord.

Det nya materialet hon håller på att skriva är ganska likt förra plattan, berättar hon. Det är mycket akustiska gitarrer, pop och country.

Vilka är dina influenser?

- Jag vet inte, det är låtar som bara kommer. Jag skriver låtarna på gitarr och det är väl lite liknande Bonnie Riatt och Sherryl Crow.

Planen är att gå in i studion i sommar för att börja jobba med demoinspelningar. Förhoppningsvis kommer en ny skiva till hösten, även om vintern är mer realistiskt.

Blir det någon gammal Dead Scouts-låt i kväll?

- Ha, ha, jag trodde inte att någon kände till dem. Jag körade på en låt på en av deras skivor. Det var första gången jag spelade in i studio. Min styvfar producerade deras skiva, det var därför jag var med. Men jag kommer mest att köra låtar från senaste plattan. Plus ett par av hitsen.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons