Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Tranströmer kommer till Ludvika

Annons

Poeten och den ende svenske Nobelpriskandidaten Tomas Tranströmer kommer till Ludvika på lördag för att fira Ludvika biblioteks 100-årsjubileum.

Efter att ha drabbats av en stroke för tiotalet år sedan kan Tranströmer inte längre läsa sina egna texter, men brukar vid sina framträdanden spela ett par av sina mest intensiva uppläsningar på band. Han skriver dock fortfarande poesi.

Med sig till Ludvika Folkets hus på lördag har han ett antal nyskrivna Haikudikter som kommer att framföras av Kerstin Ståhl med musikaliska vinjetter av poeten och musikern från Saxdalen - Bengt Emil Johnson, en trogen följeslagare till Tranströmer.

Tomas Tranströmer kommer även att göra ett av sina sällsynta framträdanden som pianist på lördag. Tranströmer kan sedan strokeskadan inte använda sin högerhand men har fått ett flertal svenska kompositörer att skriva stycken för enbart vänsterhanden.

Flera litteratörer kommer också att framträda vid jubileumstillfället: Aino Trosell, Mats Rehnman, Barbro Gummerus, Erik Yvell och Per Helge.

Framträder gör även stråkkvartetten Luna.

Mer läsning

Annons