Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio år med shower i Borlänge

Annons

För tio år sedan fick Borlänge en egen showgrupp. I kväll firar Kickis scen och surprise jubileum med en show där gamla stjärnor får minnas åren som gått.

Kicki Bergsten är kvinnan som satte samman unga oprövade kort till showgruppen Kickis scen och surprise. Det var för tio år sedan Efva Hult på hotell Galaxen tog initiativ till att hotellet skulle börja göra egna scenshower och Kicki Bergsten reste till Stockholm för att inspireras av showen på Wallmans salonger.

- Jag är emot att stjäla saker rakt av. Det vi gjorde var att vi mer utgick från att göra medleyn med kända artisters låtar. Sen la vi till mer humor i vår show, säger Kicki Bergsten.

Under åren som gått har ett antal artister hunnit medverka.

- Martin Rhede Nord och Tilda Söderström var bara 13 år när vi började, så det var nästan att betrakta som barnarbete.

Kvar från den ursprungliga sättningen är Linda Andrén och Tilda Söderström. Men till jubilemsshowen återvänder flera gamla medlemmar, bland annat Martin Rhede Nord som nu medverkar i musikalen Mamma Mia i Göteborg.

- Vi kommer att köra en hel del gamla nummer som legat i malpåse. Men vi har ganska kort om tid för att repetera, säger Kicki Bergsten.

Under åren har Kickis scen och surprise gjort turnerat en del, både i Sverige och utlandet. När gruppen firar jubileum på Stora Björn i kväll är de tillbaka där allting började.

- Styrkan är att vi legat väldigt fel men samtidigt väldigt rätt. Vi var något år för tidiga med att köra Abba-låtar, Ledin och schlagers. Sen blev schlager populärt och vi har dragits med den repertoaren i tio år nu, säger Kicki Bergsten.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons