Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timo Räisänen kom med glädje

Annons

Ett lokalt förband underhåller den handfull själar som sökt sig till S2 tidigt på kvällen med brittisk dansbandspop. Klockan hinner slå tolv innan Timo Räisänen släntrar in på scenen efter sina bandkamrater. Han hänger på sig gitarren och trampar tillsammans med gruppen i gång konserten med ett långt instrumentalintro innan de kastar sig in i sångerna från solodebuten Lovers are lonely.

"Mår ni bra?" undrar Räisänen artigt.

Han får ett ganska tveksamt lite ja till svar.

"Vi kör glatt vidare..."

De kör verkligen vidare. Glatt. För även om Timo sjunger den sorgsna, vackra, lugna låten om hur hans kusin kanske inte kommer att klara sig och att "It's been a shit year this far", så följer de upp med galna Pussycat.

Från hjärteknipande till tokroligt på en femöring.

Sedan är det dans och leenden och hårt arbete hela vägen fram till dubbelt extranummer.

Timo Räisänen tar med sig hela spel- och livsglädjen från Håkan Hellströms band in på scenen och parar känslorna med musik som låter Laakso och The plan. Killarna i bandet kämpar för att hitta rätt sångstämmor, bandet skramlar indiepopigt så det skvätter om det, men de gör det med en energi och lust som smittar värre än vårinfluensan.

"Det är torrt i Borlänge", konstaterar Timo Räisänen och tar en klunk mineralvatten.

Han och bandet lyckas nästan förvandla ökentorkan till saftig savann för en kväll. Nästan.

Men trots att den lilla publiken tänder till och visar sin uppskattning så är festen livligare och spralligare på scenen än på dansgolvet. Timo Räisänen och hans band verkar ha jäkligt kul på scenen. De dansar, faller på knä, agerar ut och jobbar sig svettiga. Det är skönt att se. Det låter sagolikt.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons