Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timbuktu klar för MI2

Annons

Förra sommaren gjorde arrangören och bokaren Fredrik Gleisner det omöjliga, och startade en helt ny, lyckad musikfestival i Smedjebacken. Det kom nästan 3 000 personer till Mission Impossible, och just nu pågår uppladdningen inför sommarens uppföljare som bäst.

På torsdagen avslöjade Fredrik Gleisner vilka artister som hittills är inbokade och klara för festivalens andra upplaga - MI2.

Weeping Willows, Timbuktu med soulbandet Damn!, småländska The Mo, Mikael Wiehe, hårt rockande Diamond Dogs och lika hårt rockande Disco Volante från Skåne kommer alla till Smedjebackens nyaste musikfestival sommaren 2004.

- Det var svårt att hitta artister som jag tycker motsvarar bredden hos de artister vi hade förra året, konstaterar Fredrik Gleisner.

- Vi har fått väldigt mycket mejl om att ha med någon hiphop-akt, det hade vi inte i fjol. Det blev Timbuktu, som jag tycker är den största och bästa artisten vi har i genren i Sverige.

Konceptet för festivalen MI2 är, precis som i fjol, att spelschemat ska innehålla artister som kan tilltala såväl en ung som en lite äldre publik.

Är det något band du tycker är särskilt kul att få med till årets festival?

- Weeping Willows känns jävligt skojigt att få hit. Jag blev helt brädad av dom vid spelningen i Borlänge senast, och jag bestämde mig direkt efteråt för att försöka få med dem.

Hur många artister tänker du boka till MI2?

- Det ska bli totalt 15 band. En större artist på scen 1 som ska tilltala den hårdare delen av publiken, plus en till "mellanakt" på scen 2, och så tillkommer det ett antal lokala band på det.

Vilket det "hårda" affischnamnet och vilken "mellanakten" blir är inte klart ännu.

- Det får visa sig. Förra året var det inte klart förrän i juli. Just nu avvaktar jag för att se hur det går med förköpen.

Det kom nästan 3 000 i fjol. Hur hög är kapaciteten för festivalen?

- 4 000 personer är max. Men det är också målet i år. Att sälja ut.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons