Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tilling ställer in Dalhalla i sommar

Annons

Dalhalla skulle under sin operafestival i år utveckla konsertformerna till att också omfatta en recital för en mindre sittande publik på scenen (600 personer).

Men den anlitade artisten, sopranen Camilla Tilling, Sveriges kanske mest framgångsrika sångerska i sin generation, har vädjat om att bli löst från sitt kontrakt på en recital den 8 augusti.

- Festivalen i Aix-en-Provence flyttade den produktion hon skulle vara med i där, vilket gav oss möjlighet att anlita henne, men de har nu flyttat tillbaka den igen. Visst hade vi kunnat vägra att släppa iväg Camilla Tilling och sagt att kontrakt är kontrakt, men vi tror att vi tjänar på att inte göra det, säger Dalhallas vd Håkan Ivarson.

De ungefär 100 redan sålda biljetterna återlöses eller kan bytas mot någon annan konsert. Dalhalla har deklarerat intresse för Tilling som solist i en operakonsert, operaföreställning eller recital under säsongen 2005.

Enligt Ivarson var det för kort varsel för att det skulle vara möjligt att ersätta Tilling med en recitalartist av lika hög kvalitet.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons