Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka till Hultsfred

Annons

Det har gått sju år sedan senaste skivan. Så många år tog det att hitta tillbaka till entusiasmen och spontaniteten och skramla ihop tillräckligt många låtar som matchade vad bandet gjort tidigare. Nu har de verkligen lyckats, tycker frontmannen Joppe Pihlgren.

- Det här är den mest helgjutna skiva vi någonsin gjort. Visst, vi har gjort många bra låtar genom åren men aldrig ett album som varit så bra rakt igenom.

Men efter 23 år i branschen tar det lite längre tid att göra en skiva. Varje nyskriven låt ska jämföras med en rad storverk i det förflutna, hittar som "Bensin i blodet" och "Solglasögon". Och riktigt samma hunger och direkta energi har inte bandet längre.

Under de år som det varit ganska tyst om Docenterna har Joppe Pihlgren bland annat varit programledare för "Motorjournalen" i Kanal 5. Det är inte så konstigt. Pop och bilar har en hel del gemensamt - i alla fall i Joppe Pihlgrens livsåskådning.

Docenterna är kända för sina texter, ofta roliga och alltid väldigt Docentiga.

- Det finns nog alltid en politisk eller historisk koppling till omvärlden i våra texter, säger Joppe Pihlgren.

Det är ingen slump att det blir så, ungefär en tredjedel av bandets reptid brukar gå åt till att diskutera olika samhällsfrågor. (PM)

JENNY ASCHENBRENNER

Mer läsning

Annons