Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Refreshments firar Bjursås

/
  • Firar. Inför kvällens spelning på Dössberget hoppas The Refreshments Micke Finell(till höger) på mycket folk och bra väder.

Annons

- Det är klart att det känns lite ärofyllt, säger Micke Finell, saxofonist, gitarrist och sångare i bandet.

Det är inte så länge sedan The Refreshments senast besökte Dalarna. I början av juni spelade de i Dalhalla tillsammans med britterna Steve Gibbons och Dave Edmunds, som de genom åren har samarbetat en hel del med. På Dössberget kör de dock sin show på egen hand. En show som har gått från att nästan uteslutande ha bestått av covers vid starten i Gävle 1990, till att numera mest innefatta eget material.

- Vi kör ungefär 80 procent eget när vi är ute och spelar nuförtiden. Så någon enstaka Chuck Berry-låt kan man räkna med att få höra emellan våra egna ikväll, säger Finell.

Resten av sommaren ska The Refreshments ägna åt turnépaketet Svensk sommar, som inleds nästa vecka. 14 datum ska avverkas tillsammans med Nisse Hellberg, Markus Fagervall och Marie Lindberg. Visst kan det bli slitsamt att turnéra så gott som hela tiden, erkänner Finell. Genom åren har bandet gjort över 3000 spelningar, och deras senaste ordinarie album döptes till det talande namnet 24/7.

- Men man får fokusera på de positiva sidorna. Att man faktiskt har privilegiet att få arbeta med sin hobby! Och när man kliver upp på scenen inför en massa folk som kan ens låtar och sjunger med är det alltid värt det!

Mer läsning

Annons