Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Plan på Bolanche

/

Annons

Valet att den här gången hålla till inne i Texas Smokehouse fick den glesa uppslutningen att inte verka riktigt så påträngande men den öronbedövande pausmusiken lyckades ändå paja partystämningen.

Hurricane ska dock ha credit för att de i Peace & Loves nya regi ger spännande lokala band utrymme som öppningsakter, något som mycket väl räddade den här kvällen. Public Service, nyexaminerade från Boom Town, tar scenen runt halv tolvsnåret och nästan bubblar av energi. Killarna äger scenen totalt med ett kort intensivt set bestående av flera låtar som jag absolut skulle kunna föreställa mig spelandes på radion om inte en alldeles för avlägsen framtid. Anders Hanses är en grym frontare och det enda som de egentligen lämnar en önskandes är att de lyssnat på publiken och spelat ett extranummer.

Något som däremot inte var fallet med kvällens huvudakt, The Plan.

The Plan består på skiva endast av den forne Broder Danielbassisten Theodor Jensen, men i kväll backas han av ett fyramannaband som verkar ta stort nöje i att byta instrument med varandra.

Theo börjar segt, de första fem sex låtarna försvinner rakt ut i intet, och jag ska erkänna att jag än så länge var föga imponerad, vare sig av The Plan eller av deras ljudtekniker. Först när basisten tar upp en saxofon lyfter the Plan ur det bleka indieträsket de kört in sig i och det blir faktiskt riktigt svängigt. Men efter ett tag blir det bara väldigt påträngande att the Plan inte har släppt tillräckligt många skivor för att hålla igång ett timmeslångt set. Det blir helt enkelt ganska upprepande. Missta mig inte nu, Theodor Jensen är en grym sångare och gitarrist och Walk for gold är en grym låt, fast det krävs mer än så för att skapa något intressant. Håkan har redan gjort det här, och det bättre.

Mer läsning

Annons