Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Manhattan Transfer till Dalhalla

Annons

Ungefär 39 000 biljetter av 104 000 möjliga är bokade inför sommaren 2002. Ingen konsert är i dagsläget slutsåld. Dalhalla siktar på att höja beläggningsgraden till 75 procent, mot förra sommarens siffra på 60 procent.

- Dit når vi inte i sommar, men vi ska lyckas om något år.

Särskilt lätt blir det att fylla de 4 000 stolarna på en konsert, är Ivarson övertygad om. När Dalhalla i går kompletterade sitt sommarprogram lanserades en konsert med The Manhattan Transfer.

Gruppen bildades för 30 år sedan och har svarat för avgörande impulser för rader av vokalgrupper över hela världen med låtar som "Operator" och "Chanson d'amour". Manhattan Transfer framträder den 20 juli i en konsert som också engagerar Triple & Touch, Viktoria Tolstoy och Claes Malmberg.

Nytt i programmet är också:

Konserten som Kjell Lönnå och 22 sångare ur Sundsvalls kammarkör ger den 10 juli tillsammans med tenoren Tito Beltran och dalabördige trumpetaren Joakim Agnas.

Den uppsättning som syskonen Pernilla, Niklas och Linus Wahlgren tar fram med musik ur film- och musikalvärlden speciellt för Dalhalla. Arméns musikkår backar upp.

Därtill kan nämnas rader av kompletteringar av konserter vars ram varit klar sedan länge.

Loa Falkman och Sven-Bertil Taube gästar Kalle Moraeus och Orsa spelmän den 23 respektive 24 augusti. Ale Möllers konsert kommer att omfatta artister som Louise Hoffsten, Lasse Englund, Aly Bain, Sebastian Dubé, Mamadou Sene och Shipra Nandy. Den uppmärksammade tremannadansgruppen Rytm ba' gör ett instick på Lisa Nilssons debutkonsert den 8 juni. Cirkus Cirkör kommer att vara "halsbrytande" under de avslutande fyrverkerikonserterna och de svenska (!) världsmästarna i säckpipa "The Pipes & Drums of fhe 1st Royal Engineers" dyker upp i lasershowerna den 16 och 17 augusti.

Till bakslagen hör att konserten med Yellowjackets och Bohuslän Big Band den 18 juli ställs in för att andra svenska arrangörer hoppat av.

Ivarson berättar att han vid sidan om namn som von Otter, Mattei och Hendricks noga följer flera världsartisters långtidsplanering. Det är i rocken och i viss mån i musikalerna som Dalhalla genremässigt skulle behöva gå på offensiven.

- Nu tar inte vi några fler initiativ för sommaren 2002. Men om ett stort rockband erbjuder en konsert tackar vi inte nej automatiskt. De får i så fall lämna tonnaget med förstärkare vid gränsen och göra en akustisk konsert, så kallad "unplugged". Något sådant skulle passa utmärkt i Dalhalla. Traditionella rockkonserter avstår vi gärna till förmån för Sammilsdal eller Lugnet.

Ivarson bevakar turnérande musikaler över hela världen. Han kan vare sig bekräfta eller förneka om kontakter tagits för att få "Mamma Mia!" till Dalhalla.

- Inga kommentarer, säger han.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons