Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Ark vinner i Globen

/

Annons

- Det finns bara en självklar vinnare i årets final och det är The Ark. Det är tyvärr inte på grund av låten, för det är inte en av deras starkaste låtar, utan på grund av dem som artister och deras scenshow.

Det säger Lizbet Brittsten. Hon är schlagerexpert och sitter i styrelsen i Melodifestivalklubben, en intresseklubb som bland annat bevakar festivalen, ordnar vadslagningstävlingar och fixar biljetter och hotell till medlemmarna.

Lizbet har funnits på plats på alla deltävlingar utom en och kommer att sitta i publiken i Globen i kväll. Svagare än vanligt, är hennes omdöme om kvällens startfält och om festivalen i sin helhet.

- Låtarna har inte hållit samma klass som tidigare år. Det började väldigt dåligt i Jönköping men blev bättre i Göteborg. Toppen kom först i Örnsköldsvik med de två före detta idoldeltagarna Sebastian och Måns Zelmerlöw som gick vidare. Måns låt Caramia är min favoritlåt, så det var kul.

I övrigt tror Lizbet på en hård kamp om platserna på kvällens prispall. The Ark tar som sagt förmodligen plats på toppen men vad som händer sedan är svårt att säga.

- Andreas Johnson och Måns Zelmerlöw kommer nog att flåsa dem i nacken men en sådan som Marie Lindberg är svår att sia om just nu. Hon kan placera sig i toppen hon också, men det kan lika gärna gå åt andra hållet.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons