Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Ark och Sebastian festivaljokrar

Annons

- Det här handlar om The Ark som gör sin grej på sitt eget sätt och med en låt som ändå skulle ha varit med på vår skiva oavsett om vi var med. Och det är väl det som känns så kul, säger Ola Salo.

För Magnus Uggla blir det en återkoppling till en en av hans karriärs mest berömda ögonblick, när popstjärnan kom allra sist i tävlingen 1979 med Johnny the rocker - en låt som blivit en av hans mest kända och en kultklassiker i schlagersammanhang.

Magnus Uggla sjunger låten För kung och fosterland i den sista deltävlingen deltävlingen i Gävle den 24 februari.

Irma Schultz Keller och Uno Svenningsson sjunger God morgon i den första deltävling i Jönköping den 3 februari.

Idol-tvåan från 2005, Sebastian, är den tredje jokern med When the night comes falling i Örnsköldsvik den 17 februari. Han kan inte riktigt förstå att han är med.

- Hade du sagt det här till mig dagen innan jag ställde upp i Idol hade jag skrattat åt dig. Rått och hjärtligt. Jag hade förmodligen pekat finger också, säger han till TT Spektra och fortsätter:

- Jag har aldrig sett mig som en melodifestivalartist. Jag har aldrig haft någon koll på Melodifestivalen alls om jag ska vara ärlig. Men det hade jag inte haft på Idol heller. Men det var något av det bästa jag gjort i hela mitt liv. Och i och med det som Andreas Johnson gjorde förra året så kände jag att det verkligen är en Melodifestival och inget annat.

Det brukar gå bra för jokrarna i Melodifestivalen. För två år sedan vann jokern Lena Philipsson hela tävlingen och i år gick alla de fyra jokrarna vidare till finalen med BWO och Andreas Johnson bäst placerade som tvåa respektive trea.

Melodifestivalen inleds med deltävlingen i Jönköping den 3 februari. Finalen är i Stockholm den 10 mars.

KALLE DIXELIUS/TT

Mer läsning

Annons