Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Ark avslutade perfekt

/

Annons

Efter midnatt, när lördag blivit söndag, kommer alla känslorna på en och samma gång. Det är The Ark som framkallar dem och den som missade de magnifika avslutningsnumren - Echo Chamber, Calleth U, cometh I och Prayer for the weekend, där Timbuktu och ett gäng andra festivalartister backar upp - gick miste om något stort.

Hela Ovanbroparkeringen exploderade av popfyrverkeriet som bandet fyrade av. Det var omöjligt att stå still. Allt kokade. Det var The Ark när The Ark var som bäst. Det var . ja, helhärligt, faktiskt.

Ola Salo, bandets store man, gav och tog. Log. Skrattade. Predikade kärlek. Lovsjöng festivalen och staden. Och var det inte en sorts musikal som The Ark framförde, så var det en gudstjänst för musikens skull när den ena hiten efter den andra rullade ut. Glamrocksmällen New Pollution - från senaste albumet Prayer for the weekend - värmde exempelvis helt sanslöst när kylan och duggregnet kom i sommarnatten. Precis som klassiska I takes a fool to remain sane och blågula hejarramsan The worrying kind.

Jag tror aldrig att jag har sett The Ark bättre än i Borlänge natten mot söndagen när Peace & Love avslutades.

Glädjen är total.

Det är allt vad man kan begära av The Ark.

Borlänge är ju, trots allt, inte Helsingfors.

Mer läsning

Annons