Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thåström kommer till Borlänge

Annons

Thåström kommer till Borlänge. Den 23 februari nästa år spelar rocklegenden i Maserhallen.

Få artister i Sverige kan stoltsera med en liknande status som Joakim Thåström, som gått från punkpionjär i Ebba Grön, över folkhemshjältarna Imperiet och industrimanglande Peace, Love & Pitbulls till en tillvaro som soloartist.

För några veckor sedan släpptes skivan Skebokvarnsv. 209, som redan sålt guld. På den är det en betydligt mer avskalad och personlig Thåström än vad som tidigare presenterat sig. Hur han väljer att lägga upp livespelningarna återstår att se.

Vid pianot kommer Niklas Hellberg, som också producerade Thåströms senaste album, att sitta. Två gitarrister är också engagerade-Conny Nimmersjö från bob hund och Pelle Ossler, före detta Wilmer X, som på senare tid mest satsat på en solokarriär. Med i bandet är även trummisen Christian Gabel och Ulf Ivarsson på bas.

I skrivande stund är spelningen i Borlänge den fjärde på turnén. Premiären sker den 16 februari i Eriksbergshallen, Göteborg.

Goatbridge arrangerar och står även bakom Thåströms konsert i Örebro den 25 februari. Thåström har inte turnerat sedan 2002.

Biljetterna släpptes i går.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons