Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thalamus vann nordisk final

/
  • Vidare till internationell final. Rockbandet Thalamus från Borlänge vann i helgen den nordiska finalen av Emergenza, där 6680 band har deltagit i deltävlingar över hela världen.

Annons

Emergenza är Europas största musikfestival för osignade band. En internationell festival som ger nya band möjlighet att nå ut i världen med sin musik.

För drygt ett år sedan grundades Thalamus. Sångaren Kjell Sjöström, som tidigare var med i coverbandet Kjell Ronnys, hade länge varit sugen på att starta ett eget band. Han fick med sig ett gäng vänner och saken var i land. Bandets trummis Sebastian Olsson, samt gitarristen Janne Cederlund, spelade tidigare i metalbandet Cryonic Temple.

Basisten Peter Johansson kom med först lite senare, då bandets tidigare basist hoppade av.

Musiktävlingen Emergenza har funnits några år och växer snabbt.

- Det var vår sångare som anmälde oss via internet, mest för att få en spelning i Stockholm, berättar Peter Johansson och skrattar.

I Sverige har flera deltävlingar hållits, över hela landet. Banden har själva sålt biljetter till tävlingarna och det är sedan publiken som röstat fram sina favoriter till final.

- Vi hade ingen tanke på att vi kunde vinna, vi hade bara sålt tre biljetter, säger Peter.

Men publiken gillade hårdrocksbandet från Borlänge. Till den grad att de under semifinalen på Fryshuset i Stockholm röstades fram till final, tillsammans med vinnarna från deltävlingarna i Malmö och Göteborg.

Den nordiska finalen ägde rum i helgen, på klubben Debaser Medis i Stockholm. Där fightades Sveriges bidrag mot publikfavoriterna från den övriga norden.

- Vi spelade på lördagen och det kändes jättebra, vi fick väldigt många lovord efteråt, berättar basisten, som tillsammans med sitt band åkte hem till Borlänge efter spelningen.

- Sent på söndagskvällen ringde de från juryn och berättade att vi gått vidare, tillsammans med ett norskt indieband. Det kändes lite lätt overkligt, men jättebra!

Den 10-12 augusti kommer Borlängekillarna att rocka loss i den internationella finalen, på "Taubertal Open Air Festival" i Tyskland.

17 band från hela världen ska då tävla om en skivinspelning och en turné i USA, helt sponsrad av företaget Ernie Ball.

Mer läsning

Annons