Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teaterkaféet i gång igen

Annons

Årets första teaterkaféet var dock inget teaterkafé i gammal vanlig bemärkelse. I stället hade lustigkurren Bengt Erlandsson tillsammans med Nisserskas orförande, Maria Bergström, tagit initiativ till en något annorlunda kafékväll. I stället för teater bjöds publiken på musik.

Kafékvällen inleddes med Bengt Erlandsson som tillsammans med ungdomsvännen Gustav Larson skojade om det moderna IT-samhället. Larson, reporter på Trafikmagasinet, tog sedan scenen i besittning och funderade kring livsviktiga ting såsom kärlek, äktenskap, manligt och kvinnligt och spelade egenkomponerade visor som behandlade dessa ämnen.

Sedan var det dags för Bengt Erlandsson igen, nu i sällskap med sitt band som sjöng och spelade sina underfundiga låtar till frontfigurens vilda dans. Mot slutet av spelningen brast publiken ut i allsång, och dessförinnan hade Bengt och bandet hunnit bjuda på sketcher om bland annat militanta veganer.

Kvällens stora namn var nog dock ändå Fredrik Wännman som 8 februari kommer att medverka i melodifestivalen på Lugnet. Med sig i bagaget hade han tre nyskrivna låtar från sin kommande skiva "En wänn att lita på".

#- Mitt skivbolag har ett kontor här i Falun, och jag firade nyåret här, så det känns nästan lite som att vara på hemmaplan, berättade den 31-årige exil-norrlänningen som numera bor i Stockholm.

Kraftigt uppbackad av Bengt Erlandsson Band och fyra gospelsångare från Elsborgs gospelkör bjöd han publiken på bland annat förstasingeln "Ge mig ett kök".

- Det är en låt om saker som gör livet skönare, sa Wännman.

Kvällen avslutades med de fyra gospelsångarna som sjöng själfylld, men kritvit, lovsång till Frälsaren. Inte direkt Memphis, men svängigt ändå.

Efter nästan tre timmar, med paus, vandrade en på det hela taget nöjd publik hem.

DANIEL SWEDIN

Mer läsning

Annons